В 91 Немска Езикова Гимназия, един клуб превръща обикновените страници на книгите във врати към нови светове и идеи. Това е Читателският Клуб In Libris Libertas, където страстта към четенето се споделя от ученици  от всеки клас.

Дейност на клуба

Книга на месеца:

Всеки месец членовете на клуба избират нова книга и жанр за обсъждане и анализ. Това е възможност за обмен на мненията и възприятията на всички.

Специални събития:

Съвсем скоро очаквайте две вълнуващи инициативи. Първата е конкурс за есе, посветен на годишнината на Ърнест Хемингуей, който ще предизвика творческото ви въображение. Целта на този конкурс е да дадем възможност на гимназисти (VIII – XII клас) от цялата страна да демонстрират своите писателски умения, разширявайки познанията им за американската литература, биографията, творчеството и допирните точки с България на един от най-значимите автори, а именно Ърнест Хемингуей.

Второто е образователното събитие с лектори, а именно The LearnHub Fair. То ще предложи   възможност на младежите да се потопят в един свят на учене и вдъхновение, събиращ мотивиращи лектори и информационни консултантски щандове, които ще предоставят ценни насоки за образование, кариера и личностно развитие.

Кой и как може да се включи?

Всеки, който споделя любовта към книгите и иска да се включи в интелектуални дискусии, е добре дошъл в клуба. За да се присъедините, просто се свържете с президента и създателя на клуба – Радина Славчева  от настоящия 11е клас или пишете на инстаграм профила на клуба @inlibris.libertas 

Читателският Клуб In Libris Libertas е повече от просто сборище на книжни маниаци или book dragons както повечето от нас се наричат. Това е място, където идеите се разменят  и развиват. Много от нашите членове пишат, създават ценно творчество и печелят международни конкурси с творенията си. Ако търсите място, където да откриете възможност да подобрите себе си през книгите и дискусиите, тогава този клуб е именно за вас.