Мнението на потребителя?

Ако имате предложения за уеб сайта на 91. НЕГ, можете да ги споделите чрез нашия формуляр за контакт.

д-р Светлана Петрова – психолог и психотерапевт в 91.НЕГ

Уважаеми ученици, родители и учители

В резултат на настъпили извънредни условия при криза и кризисни ситуации се променят условията на  средата, в която живеем, следователно променя се и човешкото възприятие, мислене и чувстване.

Ситуацията е такава, независимо дали ни се иска, дали вярваме в нея, дали я отричаме, дали виждаме конспирация, дали се шегуваме с нея или не. Положението е ново и за нас и за нашите деца. Предизвикателството на случващото се у нас и по света е пред всички нас, като хора и общество.

Обръщам се към Вас, преди всичко, като майка и като човек, който работи с кризи – житейски, семейни, личностови и т.н., като психотерапевт и психолог на 91.Немска езикова гимназия гр. София за мен е предизвикателство, как да запазя психичното и емоционалното здраве, социалното функциониране и физическо съществуване в кризисни условия на близки, семейство, приятели, колеги, деца.

Ницше е казал „Бунтът е привилегия на робите. Привилегия на война е дисциплината“. Повече от всякога, сега в ситуация на извънредни условия проявяваме способността си да бъдем отговорни и дисциплинирани, както към себе си и нашите деца, така и към останалите хора в обществото. В условия на криза е важно човек да остане бдителен, да овладява силните емоции и чувства, само така се научава да израства, да преодолява и да развива себе си.

Аз избрах да остана вкъщи, но също така избрах да бъда на разположение на Вас и Вашите деца.

Всеки, който има нужда да се свърже с мен, нека го направи.

телефон: 0885537406

e-mail: svetlana.dimitrova@abv.bg

Бъдете здрави!

Д-р Светлана Петрова

Психолог и психотерапевт в 91.НЕГ гр. София