Мнението на потребителя?

Ако имате предложения за уеб сайта на 91. НЕГ, можете да ги споделите чрез нашия формуляр за контакт.

91. НЕГ отново първа по бал

За никого не е новина, че и тази година 91. НЕГ (Немската гимназия) в София е на първо място по бал и естествено най-желаното училище сред кандидатгимназистите. Това си пролича след първото класиране за елитните гимназии тази година. Последният приет в немското школо е 33,680. Следващи в класацията са СМГ, І АЕГ, Испанската гимназия, Втора немска (73-то СОУ) и 9-та Френска.

От понеделник приетите по първо желание на първо класиране трябва да се запишат в новите си училища. Онези, които не са доволни от класирането остават за втори кръг, резултатите от който ще излязат на 1 юли. Важно е да се знае, че те няма да загубят мястото си от първото класиране, така че ако втората цедка също не ги удовлетворява, могат да заложат на мястото си от първото класиране.

Ако двете класирания не са по вкуса на кандидат-гимназиста, следва трето класиране, за което обаче е нужно да се подаде ново заявление с нова подредба на желанията и позициите, на които вече е било класирано съответното дете. В този случай позициите от първите две класирания се губят. Третото класиране в известен смисъл крие рискове, но за най-упоритите и то е вариант.